Wpływ hormonów na hamowanie procesu starzenia się skóry - Trznadel-Budźko, Ewa; Rotsztejn, Helena (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2007)
W pracy omówiono wpływ różnych hormonów na procesy starzenia się skóry, ze szczególnym uwzględnieniem okresu menopauzy.