Alergia a wysiłek fizyczny - Kruszewski, Jerzy; Kruszewski, Marek (Przewodnik Lekarza/Guide for GPs, 2007)
W pracy przedstawiono wzajemne zależności między chorobami alergicznymi i wysiłkiem fizycznym w aspekcie uprawiania sportu. Podkreślono, że ma to znaczenie w przypadku wielu dyscyplin uprawianych jako sport wyczynowy. Leki stosowane w leczeniu chorób alergicznych mogą być rozważane również w aspekcie stosowania dopingu.