Furtka dużego biznesu - Pytlak, Anna (Menedżer Zdrowia, 2008)
W tekście opisujemy, jakie są zalety leasingu, jak ograniczyć jego koszty i jak dokonać odpisów podatkowych. Przypominamy też, że za pomocą leasingu można sfinansować zakup m.in. rentgenów, mammografów, tomografów, spirometrów, urządzeń protetycznych, aparatów pomiarowych, urządzeń diagnostycznych, sprzętu okulistycznego czy optycznego. Eksperci zajmujący się leasingiem oraz przedstawiciele firm podkreślają, że lekarze prowadzący działalność gospodarczą są mile widzianymi klientami instytucji leasingowych, bo ich działalność jest najlepszym gwarantem spłaty należnych rat. Dlatego też w walce o względy medyków leasingodawcy oferują dogodne warunki, często dużo lepsze niż banki dające wysoko oprocentowane kredyty.