Ściema - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2008)
Przewodniczący OZZL ośmiesza ideę białego szczytu, nazywając go ściemą, która tak naprawdę ma przesłonić niemoc w rozwiązywaniu prawdziwych problemów. Premier najwyraźniej uznał, że nie może sobie pozwolić na nieprowadzenie dialogu społecznego. Prowadzi więc go w taki sposób, aby dyskutować dużo, ale o niczym, bo wszystko, co najważniejsze już zostało ustalone. Może i Premier dobrze na tym wyjdzie. My mu jednak w tym ściemnianiu z pewnością nie będziemy pomagać.