eBook: Przetoki przewodu pokarmowego
Klienci biznesowi w tym biblioteki, instytucje, firmy farmaceutyczne itp., prosimy o bezpośredni kontakt - ksiazka@termedia.pl.

Pobierz darmowy fragment książki
pod redakcją T. Banasiewicza, A. Bobkiewicza, D.A. Walczaka i G. Wallnera
Termedia sp. z o.o.
ISBN: 978-83-7988-208-3
cena: 95.00(w tym VAT 5%)
Dodaj do koszyka
 
 
Jeszcze w XX wieku powstanie przetoki przewodu pokarmowego było równoznaczne z nieuniknioną śmiercią. Poznanie patofizjologii przetok oraz wprowadzenie do medycyny szeregu nowoczesnych technologii pozwoliło chirurgom uzyskać skuteczne narzędzia do ich leczenia. Kompleksowe i zindywidualizowane postępowanie chirurgiczne, które wciąż się rozwija i jest udoskonalane, połączono z leczeniem żywieniowym i metabolicznym.
Monografia Wydawnictwa Termedia pt. „Przetoki przewodu pokarmowego” pod redakcją Tomasza Banasiewicza, Adama Bobkiewicza, Dominika A. Walczaka oraz Grzegorza Wallnera jest ważną pozycją w literaturze z zakresu chirurgii. To pierwsza publikacja na ten temat w języku polskim, kompleksowa pozycja traktująca o istotnym problemie chirurgicznym, jakim są przetoki, przedstawiona przez doświadczonych specjalistów z Polski oraz znanych ekspertów z Niemiec, Włoch, Finlandii i innych krajów Europy i świata.
Książka zawierająca ponad czterdzieści rozdziałów stanowi obszerne kompendium przydatnej i aktualnej wiedzy dotyczącej praktycznie wszystkich aspektów przetok przewodu pokarmowego, występujących od przełyku po anorektum, o rozmaitej etiologii oraz u osób z różnych grup wiekowych – pisze w przedmowie honorowej prof. Stanley J. Dudrick, jeden z najwybitniejszych światowych chirurgów, wynalazca metody odżywiania pozajelitowego, która jest nazywana jednym z trzech największych osiągnięć chirurgii XX wieku.
Poleć książkę:
Udostępnij:
 
© 2024 Termedia Sp. z o.o. All rights reserved.
Developed by Bentus.