E-KONGRES STARZENIA
PACJENT 65+ W CODZIENNEJ PRAKTYCE LEKARSKIEJ

E-KONGRES STARZENIA
PACJENT 65+ W CODZIENNEJ PRAKTYCE LEKARSKIEJ

ONLINE
 
13.07.2020 - 16.07.2020
ONLINE
 
13.07.2020 - 16.07.2020

© 2020 Termedia

DO KONFERENCJI POZOSTAŁO

DNI
GODZ
MIN
SEK

O KONGRESIE

Ogólnopolski Kongres Starzenia, pod naukowym kierownictwem prof. Tomasza Grodzickiego, odbędzie się, w tym roku, w formule wirtualnego E-Kongresu.W programie zaplanowano osiem sesji, podczas których omówione zostaną zagadnienia z psychiatrii, neurologii, gastroenterologii, kardiologii, nefrologii i uroonkologii oraz sesje interdyscyplinarne, dotyczące zagadnień bólowych i farmakoterapii. Uczestnicy będą mogli zadawać pytania prowadzącym na żywo, a po każdej sesji przeprowadzone zostaną dyskusje live.

Organizator logistyczny i merytoryczny: Wydawnictwo Medyczne Termedia
Patronat merytoryczny i nadzór naukowy: Katedra Chorób Wewnętrznych i Gerontologii Wydziału Lekarskiego UJCM.


Prześlij opis przypadku

Jeżeli w swojej praktyce klinicznej spotykasz się codziennie z pacjentami, których historia diagnozy i leczenia jest warta podzielenia się ze środowiskiem medycznym - wyślij do nas opis przypadku ze swojej praktyki klinicznej!

Porozmawiajmy o nim podczas konferencji!

Aby wysłać OPIS PRZYPADKU
• przygotuj krótką notkę z przebiegu choroby i leczenia w formacie pdf. (nie więcej niż jedna strona)
• prześlij plik na adres
• w odpowiedzi otrzymasz maila z potwierdzeniem przyjęcia opisu

UWAGA – podczas e-konferencji zostaną zaprezentowane tylko najciekawsze opisy

KIEROWNICTWO NAUKOWE

WIRTUALNA WYSTAWA FIRM

ORGANIZATOR

SREBRNY PARTNER

PARTNERZY

SPONSORZY

O KONGRESIE

16:20–16:55
Zapraszamy do odwiedzenia wirtualnych stoisk
17:00–19:25
Sesja I - Psychiatria i neurologia
17:00–17:20
Depresja – kiedy podejrzewać i jak leczyć
dr n. med. Piotr Wierzbiński
17:20–17:40
Choroba Parkinsona a trudności diagnostyczne u osób starszych
dr n. med. Magdalena Boczarska-Jedynak
17:40–18:10
wykład w trakcie potwierdzania
18:10–18:30
CASE REPORTS
LIVE (20 min)
18:30–19:10
DYSKUSJA LIVE
odpowiedzi na pytania z czatu (40 min.)
19:10–19:25
Zapraszamy do odwiedzenia wirtualnych stoisk
19:30–21:40
Sesja II - Ból
19:30–20:10
wykład w trakcie potwierdzania
20:10–20:40
Leczenie bólu przewlekłego u osób w wieku podeszłym
dr n. med. Magdalena Kocot-Kępska
20:40–21:00
CASE REPORT
LIVE (20 min.)
21:00–21:40
DYSKUSJA LIVE
odpowiedzi napytania z czatu (40 min.)
16:20–16:55
Zapraszamy do odwiedzenia wirtualnych stoisk
17:00–18:40
Sesja III - Gastroenterologia
17:00–17:20
Pacjent gastrologiczny 65+ diagnostyka, leczenie i prewencja onkologiczna
dr n. med. Anna Pietrzak
17:20–17:40
Patronat firmy PRO.MED.PL:

Kiedy podejrzewać zaburzenia funkcji wątroby – diagnostyka różnicowa
dr hab. n. med. Michał Kukla
17:40–18:00
CASE REPORT
LIVE (20 min)
18:00–18:40
DYSKUSJA LIVE
odpowiedzi na pytania z czatu (40 min)
18:40–18:55
Zapraszamy do odwiedzenia wirtualnych stoisk
19:00–21:20
Sesja IV - Pacjent Interdyscyplinarnie I
19:00–19:30
Wykład sponsorowany firmy Astellas:

Interdyscyplinarne podejście do pacjenta 65+ , z objawami urologicznymi w gabinecie lekarza POZ?
dr hab. n. med. Filip Szymański
19:30–20:00
Zalecenia i postępowanie w chorobie uchyłkowej
dr n. med. Anna Pietrzak
20:00–20:20
Całościowa ocena geriatryczna pacjenta
dr n. med. Janina Kokoszka-Paszkot
20:20–20:40
CASE REPORTS
LIVE (20 min.)
20:40–21:20
DYSKUSJA LIVE
odpowiedzi na pytania z czatu (40 min)
16:00–16:25
Zapraszamy do odwiedzenia wirtualnych stoisk
16:30–18:40
Sesja V - Kardiologia
16:30–17:00
Wykład sponsorowany: Pacjent z wieloma czynnikami ryzyka – jak leczyć przeciwkrzepliwie na podstawie najnowszych wytycznych ESC/PTK?
dr hab. n. med. Ludmiła Daniłowicz-Szymanowicz
17:00–17:20
Niewydolność serca – standard postępowania i wskazania do opieki paliatywnej
prof. dr hab. n. med. Tomasz Grodzicki
17:20–17:40
Rola kawy w aktualnych zaleceniach żywieniowych, ze szczególnym uwzględnieniem profilaktyki chorób sercowo-naczyniowych
prof. dr hab. n. med. Artur Mamcarz
17:40–18:00
CASE REPORTS
LIVE (20 min)
18:00–18:40
DYSKUSJA LIVE
odpowiedzi na pytania z czatu (40 min.)
18:40–18:55
Zapraszamy do odwiedzenia wirtualnych stoisk
19:00–21:10
Sesja VI - Pacjent interdyscyplinarnie II
19:00–19:30
Patronat firmy SERVIER:
Otępienie – zapomniane powikłanie nadciśnienia?
prof. dr hab. n. med. Jerzy Gąsowski
19:30–19:50
Pobudzenie w otępieniu - od patogenezy do farmakoterapii
prof. dr hab. n. med. Przemysław Bieńkowski
19:50–20:10
Ochrona przełyku ważny element w terapii choroby refluksowej
prof. dr hab. n. med. Grażyna Rydzewska
20:10–20:30
CASE REPORTS
LIVE (20 min.)
20:30–21:10
DYSKUSJA LIVE
odpowiedzi na pytania z czatu (40 min.)
13:20–13:55
Zapraszamy do odwiedzenia wirtualnych stoisk
14:00–16:00
Sesja VII - Farmakoterapia
14:00–14:20
Najczęstsze błędy w farmakoterapii
prof. dr hab. n. med. Tomasz Grodzicki
14:20–14:40
Interakcje lekowe
dr hab. n. med. Jarosław Woroń
14:40–15:00
Jakich leków należy unikać po 75 roku życia?
prof. dr hab. n. med. Marlena Broncel
15:00–15:20
CASE REPORTS
LIVE (20 min.)
15:20–16:00
DYSKUSJA LIVE
odpowiedzi na pytania z czatu (40 min.)
16:00–16:15
Zapraszamy do odwiedzenia wirtualnych stoisk
16:20–18:20
Sesja VIII - Nefrologia i Uronkologia
16:20–16:40
Ostra niewydolność nerek
prof. dr hab. n. med Andrzej Więcek
16:40–17:00
Rak pęcherza – kiedy podejrzewać i jak leczyć?
17:00–17:20
Przewlekła niewydolność nerek– wpływ na przebieg i terapię innych schorzeń
prof. dr hab. n. med.Tomasz Stompór
17:20–17:40
CASE REPORTS
LIVE (20 min.)
17:40–18:20
DYSKUSJA LIVE
odpowiedzi na pytania z czatu (40 min.)
18:20–18:35
Zapraszamy do odwiedzenia wirtualnych stoisk
18:40–20:40
Sesja IX - Varia
18:40–19:00
Sprawność po 70
19:00–19:20
Najczęstsze infekcje u osób starszych
dr n. med. Magdalena Strach
19:20–19:40
wykład w trakcie potwierdzania
19:40–20:00
CASE REPORTS
LIVE (20 min)
20:00–20:40
DYSKUSJA LIVE
odpowiedzi na pytania z czatu (40 min.)

FAQ

1/ Jak się zarejestrować ?
Do rejestracji wymagane jest konto konferencyjne termedii. Możesz je utworzyć podczas rejestracji. Jeżeli masz już konto, zaloguj się i wciśnij przycisk REJESTRACJA. Dane automatycznie się wypełnią, ale możesz jej poprawić. Sprawdź czy email i telefon są aktualne. Tymi kanałami będziemy przesyłać przypomnienia odnośnie transmisji.

2/ Jak opłacić udział w wydarzeniu płatnym ?
Wydarzenie jest bezpłatne. Pakiet podstawowy umożliwia uczestniczenie w konferencji na żywo, ale nie będzie możliwości oglądania wykładów "na życzenie". Możesz natomiast wykupić pakiet premium - dodatkowy dostęp do materiałów konferencyjnych na 30 dni.

3/ Jak zapłacić ? 
W tej chwili nie ma możliwości płatności internetowej, już za chwile funkcjonalność ta zostanie udostępniona. W momencie zaznaczenia pakietu premium  skontaktujemy się z Państwem w celu ustalenia metody płatności.

4/ Jak uzyskać fakturę za płatność ?
W momencie zaznaczenia pakietu premium  skontaktujemy się z Państwem w celu ustalenia metody płatności oraz zapytamy o potrzebę wystawienia faktury.

5/ Czy wydawane są certyfikaty za udział w e-konferencji ?
Tak, certyfikaty zostaną przesłane mailem po zakończeniu konferencji.

6/ Czy przyznawane są punkty edukacyjne za udział w e-konferencji ?
Tak. Przyznanie punktów zostanie odnotowane na certyfikacie uczestnictwa.

7/ Jak uczestniczyć w wydarzeniu ?
Aby uczestniczyć w wydarzeniu należy się zarejestrować. Na podany podczas rejestracji email zostanie wysłana wiadomość z informacjami dotyczącymi logowania i dostępu do materiałów. Jeżeli nie otrzymałeś/aś takiej informacji, skontaktuj się z nami pod adresem szkolenia@termedia.pl.

8/ Czy materiały będą dostępne również po e-konferencji ?
Tak, tylko dla osób z wykupionym pakietem premium treści będą dostępne przez 30 dni po konferencji. Wystarczy, że zalogujesz się do swojego konta pod adresem https://www.termedia.pl/Twoje-produkty 

9/ Czy mogę zadać pytanie podczas wykładu ?
Tak, podczas każdego wykładu można zadać pytanie. Odpowiedzi będą udzielane podczas sesji Q&A. Wykładowca wybierze również ciekawe pytanie, na które odpowiemy na stronie konferencyjnej w zakładce Pytania i odpowiedzi.

10/ Co jeżeli byłam zarejestrowana na konferencję stacjonarną ? Czy muszę zarejestrować się na e-konferencje ?
Nie musisz. Skontaktujemy się z tobą drogą mailową proponując rozwiązanie.

KONTAKT DLA UCZESTNIKÓW

Biuro organizacyjne
Termedia sp. z o.o.
ul. Kleeberga 2
61-615 Poznań
email: szkolenia@termedia.pl

KONTAKT DLA SPONSORÓW

Wiesława Powierża
Senior Product Manager
kom. 512 027 357
e-mail: w.powierza@termedia.pl
© Copyright 2020 by Termedia. Wszelkie prawa zastrzeżone