eISSN: 1897-4317
ISSN: 1895-5770
Gastroenterology Review/Przegląd Gastroenterologiczny
Bieżący numer Archiwum Artykuły zaakceptowane O czasopiśmie Rada naukowa Bazy indeksacyjne Prenumerata Kontakt Zasady publikacji prac
Panel Redakcyjny
Zgłaszanie i recenzowanie prac online
NOWOŚĆ
Portal dla gastroenterologów!
www.egastroenterologia.pl
SCImago Journal & Country Rank
3/2021
vol. 16
 
Poleć ten artykuł:
Udostępnij:
streszczenie artykułu:
Artykuł przeglądowy

Gullo’s syndrome – what do we know?

Anna Rycyk
1
,
Paulina Furtak
2
,
Agnieszka Mądro
1
,
Beata Kasztelan-Szczerbińska
1
,
Halina Cichoż-Lach
1

1.
Department of Gastroenterology with Endoscopy Unit, Medical University, Lublin, Poland
2.
Public, Academic Hospital No. 4, Lublin, Poland
Gastroenterology Rev 2021; 16 (3): 181–183
Data publikacji online: 2020/11/22
Pełna treść artykułu Pobierz cytowanie
 
Metryki PlumX:


Benign pancreatic hyperenzymemia (Gullo’s syndrome) is characterized by a more than threefold increase of the serum pancreatic enzymes lipase and amylase activity in the absence of any pancreatic disease. Recently, there is an increase in describing cases of Gullo’s syndrome in medical literature. Gullo’s syndrome is a diagnosis of exclusion, and clinicians should be aware of various other conditions which can cause elevation of pancreatic enzymes. However, the diagnostic pathway should be done with the right accuracy to avoid unnecessary examinations.
© 2024 Termedia Sp. z o.o.
Developed by Bentus.