Specjalizacje, Kategorie, Działy

Warszawa: warsztaty bezglutenowe

Udostępnij:
Działy: Varia Aktualności
Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej zaprasza na bezpłatne warsztaty pieczenia bezglutenowego. Tym razem adresowane są głównie do osób, które jeszcze nigdy nie uczestniczyły w tego typu kulinarnych spotkaniach lub w Stowarzyszeniu są od niedawna.
W ramach warsztatów przygotowany zostanie chleb, pizza oraz naleśniki bez glutenu. Wspólne gotowanie odbędzie się 19 października na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, budynek nr 32, przy ul. Nowoursynowskiej 159c w Warszawie. Zajęcia odbędą się w dwóch grupach: pierwsza gotować będzie w godzinach 10.00 – 13.00, druga grupa od godziny 13.30 do 16.30.
Jak informuje Stowarzyszenie pierwszeństwo udziału w warsztatach mają członkowie Stowarzyszenia. Zgłaszania należy przesyłać drogą mailową do 16 października na adres mailowy: p.sabak@celiakia.pl. Powinno zawierać imię i nazwisko, kontaktowy numer telefonu oraz wybraną grupę (I lub II).
Liczba miejsc jest ograniczona ze względu na wielkość sali.
 
Patronat naukowy portalu:
Prof. dr hab. n. med. Grażyna Rydzewska, Kierownik Kliniki Gastroenterologii CSK MSWiA
Redaktor prowadzący:
Prof. dr hab. n. med. Piotr Eder, Katedra i Klinika Gastroenterologii, Żywienia Człowieka i Chorób Wewnętrznych Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
 
© 2024 Termedia Sp. z o.o. All rights reserved.
Developed by Bentus.