123RF
Coraz więcej młodych choruje na raka jelita grubego
| Tagi: | rak jelita grubego, dieta |
Obserwowany na całym świecie gwałtowny wzrost liczby zachorowań na raka jelita grubego u osób przed 50. rokiem życia (EOCRC) to jeden z najbardziej niepokojących trendów we współczesnej onkologii. Zjawisko to zbiega się w czasie z równie dynamicznym wzrostem spożycia żywności wysoko przetworzonej (UPF). Czy to tylko koincydencja, czy może te dwa trendy są ze sobą przyczynowo powiązane?
Artykuł dostępny wyłącznie dla:
lekarz, lekarz dentysta, lekarz w trakcie specjalizacji.
lekarz, lekarz dentysta, lekarz w trakcie specjalizacji.
Zaloguj się, aby przeczytać pełną treść artykułu.
|
Nie mam jeszcze konta
Utwórz darmowe konto Termedia.
Zarejestruj się
|
Nie pamiętam hasła
Skorzystaj z opcji przypominania hasła aby odzyskać dostęp do swojego konta Termedia.
Nie pamiętam hasła
|